system
دستاورد| ارائه محصولات آرایشی بهداشتی شخصی سازی شده براساس هوش مصنوعی در کشور
دستاورد| ارائه محصولات آرایشی بهداشتی شخصی سازی شده براساس هوش مصنوعی در کشور

دستاورد| ارائه محصولات آرایشی بهداشتی شخصی سازی شده براساس هوش مصنوعی در کشور


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 98249
عرضه محصولات آرایشی بهداشتی شخصی سازی شده (personalized cosmetics) بر اساس ژنتیک، بیماری‌ها، حساسیت‌ها و آنالیزهای پوست و مو برای هر شخص در یک شرکت دانش بنیان آغاز شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، شرکت نانوفناوری کیان گستر واقع در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال 1394 تاسیس شد؛ این شرکت فعالیت رسمی خود را با شیوع پاندمی کرونا و با تولید ژل دست و سامانه ضدعفونی کننده ازن، آغاز کرد.

بیتا مهروی، مدیر عامل شرکت دانش بنیان نانوفناوری کیان گستر که در سال 1402 موفق به اخذ عنوان دانش بنیانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری شده است؛ درخصوص محصولات دانش بنیان این شرکت، گفت: فوتوکاتالیست‌های بر پایه نانوفناوری که دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی (ضد قارچ، ضد باکتری و ضد ویروس) هستند، از جمله محصولاتی است که شرکت با شیوع پاندمی کرونا، تولید کرده است.

وی ادامه داد: این محصول علاوه بر اینکه میتواند تا حدود 10 هزار ساعت در مقابل نور مرئی باشد، خاصیت ضدآفتاب و خود تمیز کنندگی پوست را نیز دارا است. همچنین گواهینامه نانومقیاس برای این محصول اخذ شده و در مراحل نهایی اخذ مجوز غذا دارو را می گذراند.

محصولات بهداشتی مراقبتی شخصی سازی شده

به گفته او در سال 1403 پس از سه سال تلاش، خط تولید محصولات بهداشتی مراقبتی در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ایران راه اندازی شد و تا امروز موفق به اخذ پروانه بهداشت و بهره برداری و مجوز غذا دارو برای 23 محصول شده است.

مدیر عامل شرکت دانش بنیان نانوفناوری کیان گستر افزود: علاوه بر تولید محصول، برای اولین بار شخصی سازی محصولات بهداشتی مراقبتی پوست و مو، عطر و ... (personalized cosmetics)  بر اساس بیماری‌ها، حساسیت‌ها، ژنتیک و آنالیزهای پوست و مو برای هر شخص راه‌اندازی و به بهره‌برداری رسید.

مهروی درخصوص روش کار این مراقبت اظهار کرد: در این روش بعد از اسکن پوست، اطلاعاتی همچون میزان چربی، چین و چروک، میزان رطوبت و لکه های پوست به یک سرور ارسال و تحلیل این داده ها با کمک برنامه ای که مبتنی بر هوش مصنوعی نوشته شده، انجام می شود.

وی با بیان اینکه داده های به دست آمده از فرم هایی که مراجعه کننده پر کرده نیز با کمک هوش مصنوعی تحلیل می شوند، افزود: آنالیز نهایی به صورت کمی و کیفی در اختیار پزشک متخصص قرار می گیرد و بر اساس نتایج این دو تحلیل یک بسته مراقبتی کامل برای فرد تجویز می شود که در این بسته مراقبتی علاوه بر پوست، مو، ناخن، دست، پا، صورت، عطر شخصی سازی و «رایحه درمانی» هم قرار دارد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان دانشگاهی ادامه داد: در واقع با کمک هوش مصنوعی می توان با بالاترین دقت، تشخیص داد محصولاتی که شخص استفاده می کند با چه موادی و با چه درصدی باید ساخته شوند و یا کدام اسانس ها برای فرد مناسب است که در عطر، اسانس سوز و یا در هنگام ماساژ از آنها استفاده کند.

به گفته او، هزینه انجام این آنالیزها حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است و هزینه بسته های شخصی سازی شده هم بستگی به تعداد مواردی از کرم ها و عطرها است که در آن بسته گنجانده می‌شود .

مهروی، ضمن تاکید بر اینکه هیچ محصولی بدون مشورت با متخصصان ساخته نمی شود، ادامه داد: در مورد بسته مراقبتی «خانم های باردار یا شیرده» نظر متخصص زنان و داروسازان گرفته شده است.

وی هدف از ارائه این خدمت را علاوه بر کارآفرینی، ارتقا سلامت جامعه عنوان کرد.

#20

 

بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: